Kod yazmak artık daha kolay: Google ücretsiz AI yardım aracını tanıttı
Google, geliştiricilerin doğal dilde konuşarak kullanabilecekleri Gemini Code Assist adlı ücretsiz AI kod tamamlama ve yardım aracını tanıttı.Google, kod yazma süreçlerinde yardımcı olmak amacıyla geliştirilen ücretsiz bir AI kod yardımcısı olan Gemini Code Assist'i duyurdu.
26/02/2025 08:40 | Son Güncelleme : 01/05/2025 21:15 | Okunma Sayısı : 12 | BizimTrabzon


Google, geliştiricilerin doğal dilde konuşarak kullanabilecekleri Gemini Code Assist adlı ücretsiz AI kod tamamlama ve yardım aracını tanıttı.
Google, kod yazma süreçlerinde yardımcı olmak amacıyla geliştirilen ücretsiz bir AI kod yardımcısı olan Gemini Code Assist'i duyurdu. Bu yenilikçi araç, programcıların doğal dilde konuşarak kod tabanlarına erişip düzenlemelerine olanak tanıyor. Gemini Code Assist, popüler kodlama ortamlarıyla entegre olabiliyor ve birçok programlama dilini destekliyor. Ücretsiz sürüm, ayda 180.000 kod tamamlama ve günde 240 sohbet isteği sunarak geliştiricilere geniş bir kullanım sınırı sağlıyor. Bu, Gemini Code Assist’in benzer hizmetler sunan diğer yapay zeka kod yardımcılarından yaklaşık 4 kat fazla kapasite sunduğu anlamına geliyor. HANGİ PROGRAMLAMA DİLLERİNİ KAPSIYOR? Gemini Code Assist, popüler programlama dillerinin çoğunu destekliyor. Bunlar arasında Bash, C, C++, C#, Dart, Go, GoogleSQL, Java, JavaScript, Kotlin, Lua, MatLab, PHP, Python, R, Ruby, Rust, Scala, SQL, Swift, TypeScript ve YAML bulunmakta. NASIL ÇALIŞIYOR? Doğal dil kullanarak yapay zekadan kodlama konusunda yardım alabileceğiniz Gemini Code Assist, kod tabanlarına erişebiliyor ve bunları düzenleyebiliyor. Kısaca özetlemek gerekirse, verdiğiniz komut sonucu AI modeli kodlarınızdaki hataları düzeltebilir, kod bölümlerini tamamlayabilir veya kod tabanının mantıklı olmayan kısımlarını analiz edip açıklayabilir.
YENİ ARAÇLAR DA YOLDA
Google, bir yıla yakındır işletmelere sattığı Gemini Code Assist’i yeni özelliklerle donatmaya hazırlanıyor. Kodlama asistanının yakında GitLab, GitHub ve Google Docs ile entegre edileceği açıklandı. DOĞAL DİL KULLANARAK PROGRAMLAMA NASIL YAPILIR? Yapay zeka tabanlı kod asistanları ve dil modellerinin gelişmesi sayesinde, doğal dil ile kodlama yapma imkanı doğdu. Bu asistanlar, doğal dilde verilen komutları anlar ve onlara uygun şekilde kod üretir. GitHub Copilot, Codex veya Gemini Code Assist gibi asistanlara “C++ dilinde bir hesap makinesi programı yaz” komutu verildiğinde yapay zeka buna uygun kodu üretebilir. Program için gerekli fonksiyonları ve kullanıcı arayüzünü oluşturabilir. Bu asistanlar aynı zamanda üretilen kodun düzenlenmesi, optimizasyonu, hatta test ve hata ayıklama süreçlerinde de geliştiricilere destek sağlar.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Kötü amaçlı mobil bankacılık yazılımları küresel çapta büyüyecek
Yıllık Finansal Tehditler Raporu'na göre mobil bankacılığa dair kötü amaçlı yazılımlarda ve kripto para ile ilgili kimlik avında önemli artışlar olduğu ortaya çıktı. Rapor, dijital finansal varlıklara yönelik artan tehdidi işaret ediyor.
11 ay önceNintendo Switch 2 ve PlayStation 5 Pro 2024'e damga vurabilir
Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa, yeni Nintendo Switch'in 2024 yılı içerisinde duyurulacağını açıkladı. Öte yandan Rockstar Games, GTA 6'nın 2025'te çıkış yapacağını duyurmasıyla birlikte gözler PlayStation 5 Pro'ya çevirdi.
11 ay önceBoeing'in Starliner kapsülünün ISS'e uçuşu iptal edildi
Boeing'in Starliner kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yapacağı test uçuşu, fırlatma Atlas V roketindeki bir sorun nedeniyle iptal edildi. NASA henüz yeni bir fırlatma tarihi belirlemedi.
11 ay önce